Autor |
Zpráva |
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
 Re: Koupě 1911 WE, STTI
 Nic se neděje. Když se podíváš ze zadu ve směru střelby, tak pravá packa tlačí na Diskonector, pokud je volná nedochází k resetu spouště a nedojde ani ke střelbě. Prostřední pacička tlačí na ořech spouště, pokud ohnutá moc, dojde k tomu, že se kohout zachytí v bezpečtnostní poloze. Pokud je moc volná dojde k efektu full auto (V případě ful auto uvolnit zásobník). Je nutný kompromis. Levá pacička určuje předepnutí dlaňové pojistky. Aby toho nebylo málo, všechny se navzájem ovlivňují. V každé zbrani se může třílistovka mírně lišit! Zakoupením nové třílistovky se nemusí problém vyřešit, nemusí být totožný materiál, tím pádem můžou být úhly jiné...  Nastavil bych první pravou pacičku a následně doohýbal tu prostřední. Buď opatrný, ať neurazíš ořech nebo pojistný ozub na kohoutu.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
18 zář 2012, 19:48 |
|
 |
|
Naskok
Podpraporčík
|
Jezis dekuji mockrat  konecne neco z ceho muzu vychazet, diky
_________________ ...byl jsem zpocatku jen Naskok, ale vypada to, ze se tu zdrzim dele
|
18 zář 2012, 20:08 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
inak..moc sa vo vnutry plynoviek nevyznám..ale úprava tejto troojlistovky by mi mohla vyriešiť nefunkčnú poistku zbrane?
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
18 zář 2012, 20:21 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Jsi schopen popsat konkrétní závadu na pojistce. Jde o dlaňovou pojistku nebo o pojistku kohoutu?
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
18 zář 2012, 20:44 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
zbraň mi šlahla na zem (zas) ale teraz mi nefunguje dlaňová poistka..keď stlačím spúšť bez zatlačenej dlanovky precvakne to a vystrelí..a ak zbran zaistím a stlačím spúšť tak celé to "ramienko" poistky sa zosunie do pozície odistené a dojde zase k výstrelu.Takže ani jedna poistka mi nefunguje.Dá sa to lahko premáčknuť a neni to zrovna asi ani bezpečné 8-/
edit : mal som to rozobraté a nič sa nejaví ako ulomené alebo tak
|
18 zář 2012, 20:48 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
madafaka píše: zbraň mi šlahla na zem (zas) ale teraz mi nefunguje dlaňová poistka..keď stlačím spúšť bez zatlačenej dlanovky precvakne to a vystrelí..a ak zbran zaistím a stlačím spúšť tak celé to "ramienko" poistky sa zosunie do pozície odistené a dojde zase k výstrelu.Takže ani jedna poistka mi nefunguje.Dá sa to lahko premáčknuť a neni to zrovna asi ani bezpečné 8-/
edit : mal som to rozobraté a nič sa nejaví ako ulomené alebo tak  A) Ve směru střelby pohled na dlaňovou pojistku, levá packa blokuje táhlo spouště. B) Pravá packa blokuje diskonector, POLOHA BLOKACE.  A) Levá packa odblokovala prostor pro táhlo spouště B) Pravá packa odblokovala diskonector, POLOHA STŘELBA.   Plocha A a B na sebe dosednou v poloze zajištěno. Plocha A blokuje B - ořech. Můžou být špatné úhly.  Vymezovací plocha dlaňové pojistky, omezuje rozsah pohybu. Pohyb může být krátký.  Problém asi bude zde, dojde k snadnému přeskočení aretace, potřeba upravit tvar, prohloubit, tak aby nešlo samovolně s pojistkou pohnout směrem dolů. Obdobný problém nastává pokud se pojistka snadno zablokuje, opět tvar upravit. Stačí? Problematika spouště a pojistek bude rozebraná v dalším článku. Jak bude čas, dofotím fotky a vyvěsím na net. Většinou tím trpí levnější výrobky. Proto TM a Western Arms. Lze se s tím setkat také u Upgrade zbraně + celá škála problémů..
|
18 zář 2012, 22:09 |
|
 |
|
dejvyd
Četař
|
Severan - klobouk dolů před Tvou ochotou pomoct a taky před kvalitou fotek... Psal jsi, jestli můžu hodit terč. Fláknul jsem narychlo 2x6 ran na vzduchovkový terč na 6 metrů. Ten horní a severozápadní úlet do 6 a 7 bylo prvních 6 ran po naplnění zásobníku. Mám zatím dojem, že je lepší ho plnit v kratších dávkách, aby bez problému vystřílel těch 30 ran místo 45 - první rány s čerstvým zásobníkem mají citelně větší blowback a lítají nepřesněji. Navíc ještě nebylo šáhnuto na hop-up, takže bych ten terč nebral jako definitivní vizitku zbraně  Průměr devítky je 2,4 cm.
Přílohy:
IMGP1455.JPG [ 163.33 KiB | Zobrazeno 9807 krát ]
|
19 zář 2012, 08:07 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Až to časem vytuniš, tak se budeš možná pohybovat v té desítce. Jinak pěkné.
Když plníš zásobník, syčí nebo nic neslyšíš ?
Ohřej v ruce tělo zásobníku na tělesnou teplotu, pak bude výkon stabilní. Podchlazený zásobník dává horší a nestabilní výkon. Jinak stabilního výkonu se dá dosáhnout přetěsněním pístu a ... v průběhu času vyvěsím na net co s tím.
|
19 zář 2012, 08:18 |
|
 |
|
dejvyd
Četař
|
Ty moje zásobníky při plnění nesyčí, jen je hodně tiše slyšet přepouštění, ale to už musí mít člověk ucho u zásobníku  Před střelbou ohřívám. Jestli se přesnost zlepší s poškádlením hop-upu, bude fajn, už ta aktuální mi pro mé potřeby stačí. Dneska jdu na střelnici, tak to zkusím na 10 a 15 m a klasický pistolák.
|
19 zář 2012, 08:41 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Zkus pak ty terče vyfotit, pro zajímavost. Venkovní nebo krytá střelnice?Písni to pak k fotkám. Hop Up ovlivní dráhu letu v tom, že ji narovná. Na přesnost vliv nemá. Tady, jen pro rychlo představu: http://www.airsoft-underground.cz/news.php?readmore=80
|
19 zář 2012, 08:56 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Severan : moc díky za vyčerpávajúcu a perfektnú odpoveď.Pozrem teda na to.Ono ako si uviedol že tým trpia najme lacnejšie výrobky je trefné (je to čína a ako tak pozerám hrany na niektorych sučiastkách mám trochuzmačkané)mäkký kov.Skúsim sa stým pohrať a počkám si ešte na ten článok čo chystáš.No a v neposlednom rade kúpim kvalitnejšiu zbraň .Ešte raz ďakujem 
|
19 zář 2012, 13:51 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Domnívám se, že se dá odladit i levný výrobek, jen to vyžaduje nějakou práci. Pak bude dobře plnit svou funkci taky. U těch znáčkových je výhoda, že jsou zpracovány už z výroby poněkud přesněji.
|
19 zář 2012, 14:06 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
No to máš pravdu.Skúsim to spraviť.Nechcem odpísať zbran aj ked lacnú...dobre slúžila a aj slúži až na tento problém.Ale časom jej kúpim nejakého bratríčka najskorej vo ww2šate 
|
19 zář 2012, 14:10 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
Díky moc!!!! rozobral som to, poutieral ..trošku som podložil strunku čo tlačí tú aretáciu nech tlačí o čosi viac..a vydlábol malinkú drážku..Zložil som to pekne postupne a obe poistky mi znova fungujú  mám radost
|
19 zář 2012, 15:15 |
|
 |
|
Mariner
Rotný
|
Dejve ten soustrel je dobry, uprimne jsem necekal, ze to tak bude chodit.... Aspon to mas stranove dobre, to ja jsem na TM Glocku trochu vlevo...  Tak jeste vyladit mouchy a myslim, ze to bude dobre.
|
19 zář 2012, 18:24 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Dejv bude taky asi malinko šikovný Pokud to zopakuje po sobě na dalších 4 terčích, pak jde o velmi dobrou zbraň. škoda, že má ris lištu. Možná by jsme se mohli dohodnout na tom, jaký používat terč na testování zbraní, aby se dalo porovnávat. Jestli používat ten vzduchovkový? Bylo by to zajímavé i pro budoucí zájemce. Nechceš MARINERE taky testnout Glocka, chtělo by to, ale aspoň tři terče po sobě. Aby se ukázalo, jak se chová zbraň při větším zatížení. A pak třeba po roce používání. Vhodná vzdálenost: 5 m, 8 a 15 m ? Počet ran do terče 6 nebo 12?
|
20 zář 2012, 13:23 |
|
 |
|
Mariner
Rotný
|
Testnu, vydržte ještě 14 dní, to už budu mít jiné treninkové možnosti a možnost i jiných vzdálenosti...zatím v bytě to mám max. 4-5 metrů... A do té doby zkusím sehnat terče i kolegů, máme k dipsozici Hi capa Dragon od WE, TM Hi capa v základu, TM Glocky .... Můžeme porovnat...  PS: Jinak já vím jak Dejv střílí a je šikovný... 
|
20 zář 2012, 15:57 |
|
 |
|
dejvyd
Četař
|
No ono mi to stranově ze startu chodilo na 6m asi 1-2 cm vpravo...tak jsem poškádlil hledí. Naštěstí to výškově sedí. Co je ale problém jsou pořád ty zásobníky, na kryté střelnici jsem zkoušel 5m - soustřel asi 2cm. Pak 10m a najednou závady, na 10m pokles 5cm a má problém to probít terč z obyčejného papíru. Jelikož jsem si AS nechal až na konec po střelbě s ostrou, nezbyl mi čas na nějaké laborování a opravy, musel jsem uvolnit stav. Snad se konečně potkáme s Marinerem a mrkne, jestli něco nedělám blbě při plnění a manupulaci. A šikovný jsem úplně strašně, proto jsem na posledních závodech dostal náklad 12% Ta RIS lišta mě taky trochu prudí, nevleze se to do pouzdra od Bladetechu, což zamrzí. Hodilo by se, kdybych s tím chtěl někdy pobíhat venku. Naštěstí do "závodního" CR Speed-u vejde bez štelování.
|
21 zář 2012, 10:29 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Aby nebyl tak výrazný pokles, tak poslouží ten HOP. Bude to chtít krapet přizvednout. Na 10 m to v pohodě prostřelí IPSC terč. Pozor na teplotu okolí, je limitní pro zbraň. Ideální teplota je 15 stC a více (některé plyny lze použít i kolem 10 stC).
Jak se projevovali ty závady zásobníku? Můžeš to popsat.
K tomu plnění, Zásobník dej dnem vzhůru a nasaď flašku. Čekej tak dlouho, až to začne okolo ventilu funět a stříkat. Plnění může trvat odhadem 5 - 10 sekund.
|
21 zář 2012, 13:30 |
|
 |
|
dejvyd
Četař
|
Tak jsem zas měl chvilku na hraní. Zásobníky - problém byl s plněním - dokud jsem nechytil správný grif, šlo dost plynu vedle. Osvědčilo se mi plnění na cca 10 sekund. Zásobník bohužel nevykazuje žádnou známku naplnění - nesyčí, neodfoukne si, nejde nějak poznat, že je už plný. Vážil jsem to a při plnění 5 i 10 sekund jde do zásobníku 5g plynu bez měřitelné ztráty (přírůstek hmotnosti zásobníku = úbytku hmotnosti láhve, ale přesnost váhy je 1g, takže docela velká možná chybovost). Mám 2 zásobníky - ten OK zvládne na toto naplnění perfektních 15 ran, bezproblémových 30, pak nastupují závady (slabá rána, nepřetáhne závěr). Je to ale také dáno rychlou střelbou, zásobník se ochladí.Když ho mezi naplněními zahřeju, dal by i 40. Druhý zásobník i při pomalé střelbě občas střelí "plnotučnou ránu", pak dá takový pšouk, že ani nepřetáhne závěr. Natáhnu ručně a další rána až dvě jsou pak OK a silné, pak zas nepřetáhne. Divné. Zkoušel jsem ještě znovu soustřely na 3 terče (8 ran na 6m). Zvláštní je, že čím plnější zásobník, tím víc to jde vpravo. U ostré by to mělo nějakou logiku, ale AS má hladkou hlaveň, takže tohle mi hlava nebere 
|
25 zář 2012, 12:55 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Ten druhý zásobník bude mít problém s ventilem. Bude to chtít doladit.
Spolehlivost je tak kolem 15 ran u HiCap zásobníku, pak to začne váznout díky ochlazení, když to vyklopíš rychle. Takže mám vždy zahřátý zásobníky a po 15-18 ranách je střídám.
Osvědčilo se mně doplňovat zásobník po 30-60 ranách (standardně jich dá 90). Takže plním zásobník, když je ze 2/3 prázdný. I v případě GG (tam samozřejmě dát ze zásobníku méně ran cca do 60, pak dojde plyn). Předejdu pšoukům a daří s mně udržet nižší spotřebu. Teď jsem to znovu kontroloval a ze 134a dám 2800 ran na jednu láhev.
|
25 zář 2012, 13:14 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
K té WE M1911. Před pár měsíci jsem si ji zakoupil jako doplněk výstroje a na GAS akce. Vystřilel jsem kolem 30ti zásobníku, a pistole začala střílet velmi slabě, závěr neurazil dráhu kterou měl, nabíjecí cyklus se tedy nekonal. Neváhal jsem a reklamoval to přes ASPRO. Před pár dny mi bylo řečeno, že kohoutek je obroušen, a jeden díl ve spoušťovém mechanismu zničen. Reklamaci mi naštěstí uznali, ale budu čekat ještě 3 týdny, než bude doma, ale ASPRO má i tak u mě velké plus. Nevím asi to byl špatnej kus nebo nebyl, já se o ni poctivě staral a mazal ji, ale M1911 od WE never again.
_________________ ČSLA 70-90LÉTA.
Nelíbí se mi projekt ČFA a nebudu ho podporovat!
|
25 zář 2012, 13:19 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Nevíš o který díll šlo? Aby to střílelo slabě, muselo by dojít k poškození Knocker Valve nebo jeho aretace (ta pacička vlevo co vykukuje z rámu), tyto díly jsou většinou ze zinkové slitiny. Pro větší zátěž jsou nahrazovány ocelovými díly. Pak chodí bez chyb. Pokud ty díly jsou ....., tak se časem asi závada objeví znovu. Co se týče kohoutu, tak se docela podivuji, ten bývá z oceli. I když kupované tuningové je potřeba taky upravit, pak jsou skoro nesmrtelné 
|
25 zář 2012, 13:33 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
To netuším, nepsali konkrétně.
|
25 zář 2012, 14:42 |
|
 |
|
tib18
Štábní praporčík
|
Tak nakonec psali, že to jeste jednou rozebrali a byla jen poškozená pružinka, a mechanismus je v pořádku. Takže colt bude opět v pohodě. kdyby to nekoho zajímalo.
|
05 říj 2012, 22:00 |
|
 |
|
j_paseka
Štábní praporčík
|
Ahoj, tak se blizi doba, kdy budu kupovat plynovku. Konkretne tuto - http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=1221 . Jeste vaham nad M1911 od KJW. Severan psal, ze co se tyce zpracovani tela je na tom lepe, ma razeni a tak. A i po streleckych vlastnostech na tom neni spatne. Ale bohuzel jsem ji na ceskem e-shopu nenasel. Pouze od STTi. Nevim, jestli je to stejna znacka jen pod jinym oznacenim? Nebo je to uplne jiny vyrobce? Musi to byt Colt M1911 a se strenkami v imitaci dreva. Jinou pistoli nechci. A vim, ze si s ni pres zimu venku nezastrilim. Ale planuji s ni strilet v uzavrenych prostorech.
_________________ „Si vis pacem, para bellum“/„Hledáš-li mír, připrav se na válku“ Deutsche Waffen und Munitionsfabriken
|
08 lis 2012, 20:03 |
|
 |
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
Jako bacha, pod značkou Stti se u nás prodávaj jak WE, tak KJW kvéry  Takže to chce fakt vědět, co přesně kupuješ.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
08 lis 2012, 20:13 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Mám teď doma R27, s kompletním ražením, jde ale o MEU 1911 s pachmayer střenkami.
KJWčka mají ražení jenom některý, musí se kupovat v Číně. U nás nedostupný.
Jinak na 1911 pasují origo střenky z ostré zbraně.
|
08 lis 2012, 20:33 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
|
inak na ASM nahodou neni?lebo som tam videl na oba pohony CO2 aj GG.Dost nad nou uvazujem http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=2621http://www.airsoftmorava.cz/index.php?_ ... uctId=1364lišia sa tam v tom malom razení preto sa nwm rozhodnut..ale asi to bude to samé nie?
|
08 lis 2012, 21:05 |
|
 |
|
Severan
Podplukovník
|
Můžeš koupit zbraň a k tomu oba zásobníky, jak CO2 tak GG.
Tuhle snad budu mít taky k dispozici na recenzi a test.
Jediné co je potřeba udělat, rozebrat blowbeck a sejmout píst, je potřeba trochu snížit trn, na kterém je píst nasazen. Dotáhnout a pak to šlape bezchybně. Jinak KJW má kvalitní povrchovku a i slušné spasování. Žádné stopy po nálitcích či dělení forem. Na 1911 a 2011 se nemá vcelku co pokazit.
Ty chceš klasiku 1911? Žadnou moderjněší variantu?
|
08 lis 2012, 21:27 |
|
 |
|
|