UPGRADE plynových GBB/GNB pistolí
Autor |
Zpráva |
Severan
Podplukovník
Registrován: 17 dub 2009, 11:58 Příspěvky: 570 Bydliště: Chomutov
|
Re: Upgrade Tokyo Marui Glock 17 GBB a plynovek obecně
Ten problém máš v automatickém režimu nebo i při jednotlivých ranách?
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
http://www.sinergy.sk/blog/blog-page/4
|
30 pro 2012, 09:19 |
|
|
|
TeslaMa
Major
|
Plyn používám Green Gas. Měřil jsem to na jednotlivé rány, dávku jse nezkoušel.
_________________ Kdo se bojí nesmí do lesa!
|
30 pro 2012, 14:01 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Zkoušel jsi, jak těsní guma versus nabíjecí tryska a kdy se odpojuje? Důležité je i jak těsní píst...
U delší hlavně může být silnější pružinka u přepouštěcího ventilu v nabíjjecí trysce.
_________________ TM Hi Capa 5.1 dust cover TM Hi Capa 5.0 La Brama TM Hi Capa 7.0 Caspina
|
30 pro 2012, 14:22 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
Registrován: 16 bře 2011, 14:06 Příspěvky: 130 Bydliště: Milevsko
|
Při 1. rozebrání dvou zásobníku Glocka 17ky od TM jsem vopyžlal oba šrouby, co drží dno k těle zásobníku...Fakt už šetří kde se dá...Místo klasickejch kvalitních šroubků za pár halířů tam hodí nějakej šit kov... Nevíte, kde takový šrouby M3x84(vč.hlavy) sehnat?? Bude to asi problém... :-/ Soustruh? Závitová tyč? Nebo přez as šop, ale už to vydím, jak jim budu muset poslat nesmyslně celou zbraň na opravu ...jinak mi je samostatný neprodaj...Viz. ASguns už jsem s nima po podobném rozhovoru dopad obdobně... Je pravda, že je ten závit sjetej jen do půlky...Ale ta druhá půlka už by to nemusela...Vážně bych nechtěl, aby mi při naplněném zásobníku v sumce dalo herdu dno zásobníku do brady!
|
31 pro 2012, 01:53 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
to:Severan Jak jsi mluvil o té vratné pružině 150% od ASsurgeon...Nikde jsem ji pro Glocka 17 TM nevyděl...Tak se chci zeptat, zda nic neskazim třeba GD nebo SD ?? Co by se stalo při použití příliš silné vratné pružiny? Myslím tém poškození.
|
02 led 2013, 23:17 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Pružina klade větší odpor a závěr se vrací rychleji do výchozí polohy... takže to má vliv na cikliku, mohu změři jaký je rozdíl při použití různých pružin...
Poškození jsem zatím nedoznal...
|
02 led 2013, 23:26 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Tak by too snad mělo být ok. Já jsem u dnes svého glocka zaznamenal tyto nekalosti Opravdu mě to zklamalo Nemá nastříleno ani 7000BB se 134A a už tam je tohle(nikterak jsem surově nedotahoval šrouby..)No, kdybych se do toho nehrabal, tak otom ani nevím a určitě by to drželo pohromadě i takto! Hold Marui "Dokud se do ní nehrábneš, šlape roky" co nevydět objednám OD tělo od Guarderu(stejně už jsem o něm dříve uvažoval) naštěstí ho vyrábí...Tak vám sem můžu napsat info a pár fotek Příloha:
IMG_4993[1].JPG [ 2.72 MiB | Zobrazeno 24305 krát ]
Příloha:
IMG_4994[1].JPG [ 2.63 MiB | Zobrazeno 24305 krát ]
Příloha:
IMG_4995[1].JPG [ 3.17 MiB | Zobrazeno 24305 krát ]
Mimojiné se mi podařilo doslova upilovat a tím zpřístupnit průchod plynu u origo TM ventilu A nasměrovat ho v Zásobníku tak, aby ůstil přímo hore.Myslím si, že je taky důležité, jak je pootočen... Viz foto: Příloha:
IMG_4984[1].JPG [ 2.26 MiB | Zobrazeno 24305 krát ]
Příloha:
IMG_4991[1].JPG [ 2.51 MiB | Zobrazeno 24305 krát ]
|
03 led 2013, 02:11 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Tak řešení to určitě má, otázkou je zda jde použít v prvním případě delší šroub + použití vteřiňáku a pilin a znovu převrtata díry a pak teprve použít šrouby...
no jinak moc dobře řešený to není...
|
03 led 2013, 09:21 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Kup kovovej závěr s vnější hlavní od Shooters Desing (tenkrát to byl nejlevnější set - asi 40USD) a máš po problémech. Jinak k mému SY/ACM Sig P226. Sehnal jsem vhodný závitník pro nový ventil, akorát díky tomu, že i zásobník je z másla, tak se nový závit okamžitě vydrolil . Řešení tedy bude jiné. Závit pro ventil vyvrtám do 6mm mosazné kulatiny a tu našroubuju do zásobníku, kde zvětším díru a udělám M6 závit. Každopádně stejně jsem pro jistotu objednal jeden pořádný Maruiácký zásobník (v chromu ). P.S. když mám Guarder Steel outer barrel v černé barvě - můžu ji obrousit a vyleštit aby sedla s tím stříbrným zásobníkem, nebo není z pravé oceli a mohla by korodovat?
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
03 led 2013, 19:01 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Nadtím už dlouho uvažuji...Nicméně s jeho koupí nezregeneruju prasklé závity v TM těle Přemýšlel jsem nad GD... Ale škoda,že těžko zjistím, zda je spíš jen na parádu, nebo taky ten nános něco vydrží a to se ptám na všechny závěry... No a vnější hlaveň bych volil asi nerez Nejlepší by bylo, mít tu šachtu(součást vnější hlavně) černou a jinak tubku nerez Ale takhle to asi nezkompletuji... :-/
|
03 led 2013, 19:45 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Ah, jsem si nevšim že je to zlomený i v těle. Tak to bych asi jednoduše koupil origo tělo od TM, to seženeš za pár šupů. A nebo vzít celej set od Guarderu i s tělem, na WGC ho měli občas v akcích asi za 70USD, což je super cena
_________________ AimTop M4A1 Magpul MOE - 155m/s ASG Socom MK23 - 115m/s GP Aimpoint M2 + GP 2x Magnifier Navy Seals silencer
|
03 led 2013, 20:19 |
|
|
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
divím sa že to nerobia so zalisovanými kovovími závitmi..jeden z dôvodou prečo som sa vzdal myšlienky na five seven ..našiel som na nete podobné fotky 8-/ chvalabohu na glocka je plná riť príslušenstva
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
Naposledy upravil madafaka dne 03 led 2013, 20:58, celkově upraveno 1
|
03 led 2013, 20:29 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Vtipný je, že jsem měl rok Glocka 17 od TM přes rok, od samého začátku jsem střílel Green Gasem a kromě ubroušeného závěru na místě záchytu (pak jsem měl stejně kovový) se u něho nikdy nic nepodělalo.
|
03 led 2013, 20:52 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
No podle obrázků by to GD tělo mělo mít vpuštěný závity a hlavně je to z vláknitého polymeru. Tak snad
|
03 led 2013, 21:22 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Zdravím, tak už mi přišla první várka dílů pro ten SIG P226.
Když jsem dával dohromady nabíjecí trysku, tak jsem zkusil můj starý Firefly Rocket Valve and Piston head set na Glocka 17, který ale do toho Glocka nepasoval. K mému údivu jsem zjistil, že tam perfektně sedne (AIP nabíjecí tryska).
Mám jen pár dotazů - K čemu je ta nejměnší těsnicí gumička? Z obrázkového (kresleného) čínského návodu to nebylo úplně jasný, ale přišlo mi, že by se měla dát jako podložka šroubku co šroubuje hlavu pístu k pístnici, tak jsem ji tam šoupnul. Druhý dotaz je ohledně pružinky přepouštěcího ventilu u toho firefly setu. Ta je mnohem tužší, než ta původní i ta u toho setu AIP. Je to asi logické, protože nyní je ten ventil z kovu. Takže mam ji tam nechat?
|
13 led 2013, 15:38 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Co mám zkušenosti, tak to je většinou ke škodě, jen ve vyjmečných případech to funguje, většinou neadekvátně vzroste spotřeba plynu neb je ventil zbytečně dlouho otevřen.
|
13 led 2013, 18:40 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Můžeš upřesnit co přesně je ke škodě? Celý ten set, nebo ta gumička? Případně ta gumčka se dává kam (= mám ji danou správně)? Protože na samotném ventilku nebyla v původní pístnici ani v té od Aip žádná gumička.
Mimochodem, podobně malá gumička přišla i k high output valve zásobníku - ta je na co?
|
13 led 2013, 19:50 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Promiň , většinou je ke škodě ta silnější pružinka.
|
13 led 2013, 20:04 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
Ok, tu kdyžtak vyměním (pokud zbran nevydrží alespon 1,5 zásobníku). Každopádně ohledně těch malých gumiček nějaká rada? Nebo jsou prostě navíc
|
13 led 2013, 20:07 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Záleží na průměru, můžou sloužit na vymezení nebo na těsnění... s tímhle ventilem nemám osobní zkušenost...
|
13 led 2013, 23:00 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Severan píše: Vystřel má určitý časování. Při zmáčknutí SPOUŠTĚ dojde k uvolnění KLADIVA (KOHOUTU) to udeří na KNOCKER VALVE. Ten otevře VENTIL a dojde k zaaretování KNOCKER VALVE. Plyn je dávkován do hlavně a tlačí střelu ven. V tu chvíli, kdy střela opustí hlaveň dojde k rychlejšímu toku plynu a ten uzavře přepouštěcí ventil v nabíjecí trysce. V tu chvíli je započat proces odsunutí závěru vzad. V ideálním případě by měla zůstat tryska spojena s hlavní do té doby než doje k odpojení KNOCKER VALVE a uzavření dávkovacího VENTILU. Po té dochází k odpojení trysky, ta se během dokončování pohybu závěru vzad vrátí do výchozí polohy a při cestě zpět nabere kuličku a nabije ji do hlavně. Během tohoto procesu mohu vznikat různé závady, které mohou vést k následné nespolehlivosti za určitých podmínek. Doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně. Pokud to funguje není nutné to řešit, je to spíše pro hnípali, kteří se v tom rádi hrabají Takhle to má správně vypadat, ve zbrani není zásobník, trysku drží pouze HOP UP guma, zbraň mám zapůjčenou od AIRSOFT MORAVA pro recenzi, jde o WELL DRAGON 7.1 - tahle zbraň mě překvapila vysokou přesností a konzistentními výsledky, samozřejmě svoje mouchy má Po "vytěsnění" Trysky s hop gumkou se mi stává, že se tryska vrací až PO uzavření KnockerValve.. Tzn. že utíká plyn do hlavně po výletu BB... No, vyděl jsem řešení, jak to navzájem utěsnit a přitom poladit tak, aby se tryska odpojila v momentě uzavření ventilu...A to tak, že do vratné pružinky trysky vsunu trubičku/váleček požadované délky. Ta trysku v určitý moment nastopro odpojí z hop komory... Vlastně se mi ted odpojuje v tu dobu, kdy už je pružinka zamáčklá na max. A já to "max" udělám trochu dříve Tuto informaci jsem pochytil z videí...Tak to se tady spíše ujišťuji, zda to tak je, a má li to cenu/smysl aplikovat (G17 TM GBB) Díky za upřesnění, popř. kritiku!
|
15 led 2013, 14:56 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
moc ti nerozumím...
Uzavření přepouštěcího ventilu ovlivňuje to, jak je silná pružina tohoto ventilu uvnitř nabíjecí trysky.
Pokud tryska není poškozená, tak je na stranách výstupek, který zajišťuje její odpojení ve správný čas... tryska se vrátí do koncové polohy, když je v koncové poloze i závěr...
Jinak problém s vrácením trysky do původní polohy nastává tehdy, kdy je ciklus rychlejší a vratné pero trysky je slabé a nestíhá vrátit trysku do správné polohy a tudíž nedojde k nabití kuličky do hlavně, ale toto se týká extra našláplých zbraní...
Na té fotce je zachycen moment, kdy jde závěr vzad a tryska je spojená s hop gumou těsně předtím, než dojde k jejímu odpojení, kdy spolu se závěrem vykonává pohyb vzad.
Jinak smyslem je, že dojde k uzavření ventilu a tlak plynu vyplňuje prostor mezi uzavřeným ventilem a pístem a tím dochází k odsouvání závěru vzad. Pokud se tryska odpojí dříve, tak zavěr neprovede pohyb v celé délce, což je požadováno. Pak mohou vznikat závady.
Dodám obrázky jež to vysvětlí...
|
15 led 2013, 16:23 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Mně se právě tryska nevrací, jak by mněla... Vrátí se tak na 2/3 a do finální polohy jí dostane až závěr...Tudíž mi někdy nenabije kuli...Prostě dře...A to nikdy nedělala. No a když to budu chtít sladit, tak to dokážu leda tak, že se mi tryska vrací pozdě(po odpojení od Valve knocker) a nebo moc brzy... :-/
|
15 led 2013, 17:22 |
|
|
|
javak810i
Poručík
|
pilník do ruky a pokud ti drhne, tak brousit . Případně trochu natáhnout/koupit silnější vratnou pružinku.
|
15 led 2013, 18:14 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Na tomhle videu zkouší to, o čem jsem mluvil v předchozím komentáři. Obvzlášť ve 4:45 minutě.. http://www.youtube.com/watch?v=S7-tSCOJ ... oPtw3PhQqE
|
15 led 2013, 18:37 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Jo...Už jsem na to přišel Jak jsem sundaval těsnící gumičku pístu, nepatrně jsem jí omylem natáhl, poté měla větší obvod ...Takže to prostě drhlo o vnitřek, sekalo se to asi 1cm od konce zasunutí a vůbec ten chod byl na vylyž pr*el... Na jemném smirku (400) jsem tu gumku krapet stáhnul a už to nikde nedrhne! A těstnost je stejná...Doufám!
|
15 led 2013, 19:43 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Takže jestli jsem pochopil, ty jsi do vratné pružinky pístu vložil vodící tyčku?
|
15 led 2013, 19:45 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
To jsem z prva chtěl, ale to hlavně kvůli včasnému odpojení od hop komory... Nakonec jsem to zadrhávání pohybu trysky vyřešil(viz můj příspěvek...) No a tu tyčinku tam dám, ale až otestnu střelbu a spotřebu, zda je potřeba...Zatim to ale vypadá na nepotřebnou... Jinak, máš s tou instalací nějaké zkušenosti?? Budu rád...
|
15 led 2013, 21:44 |
|
|
|
Severan
Podplukovník
|
Nikdy jsem neměl potřebu to použít.
|
15 led 2013, 22:06 |
|
|
|
Flory
Štábní praporčík
|
Já to asi komplet pohnojil... Střílí to ok. Schockbuffer jsem nakonec udělal z benzínové hadičky...Pruží a drží tvar...Lepší kousek hmoty jsem už fakt nesehnal Vyměnil tělo za GD... Ale pokazil jsem asi to, jak jsem sbrousil tu těs. gumičku pístu... :-/ Protože mi to vždy po prvním výstřelu !od zandání zásobníku! hází nesmyslně malej Blowback a cca o pět m/s menší rychlost...Zásobníky mam dva a oba jsou upraveny na ventilu pro průtok plynu... Tak nevím, čím by to mohlo jiným být... Střílím s Ultrairem a 0.25g GGčkama a dává mi to cirka po prvý 75m/s a dál 80m/s
|
15 led 2013, 22:28 |
|
|
|
|