Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19 dub 2025, 12:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Vycentrování mechaboxu SHS mech do SRC těla 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek Vycentrování mechaboxu SHS mech do SRC těla
Zdarec, už se tu nějaká ten týden seru s M4A1 SRC, když už to bylo konečně po kupě, odstřílel jsem jednu akci, a ulomila se západka člunku spouště, netušil jsem že se to dá opravit navrtáním díry a vložením šroubu, koupil jsem nový mecháč od SHS. Zde začal problém - mecháč do těla neseděl, brousil jsem tělo na zadní straně, taktéž mech u pažbičky a nakonec jsem urval zachytávač závěru. Takže jsem zbrousil i vršek mechu. Bohužel mecháč se zdá být špatně vycentrovaný...respektive, jakmile dotáhnu zadní šroub, mecháč se mírně zvedne, a tryska je při střelbě zaseklá....máte nějaké fígle na vyosení mechu v těle? Zejména v zadní části, použít podložky? Normální podložky se mě tam dvě už nevejdou, takže jednu zbrousit aby to bylo pintlich?

Předem děkuji všem za rady a případné fotky.

22 led 2015, 07:11
Podporučík
Podporučík

Nový příspěvek Re: Vycentrování mechaboxu SHS mech do SRC těla
Nazdar, odpovídám zde, jelikož jsi mi psal i přímo PM.

SHS mechaboxem myslíš hliníkáč? Ten jsem do SRC nezkoušel a po pravdě ti to fakt nezávidím, protože SRC jsou plný nestandartních rozměrů. Doporučuju používat jen zadní kolík a přední zaslepit, nebo můžeš mechabox vypilovat tak, aby šel kolíček prostrčit a mechabox zůstal rovně. Je potřeba ho taky podložit zezadu (guma, nebo lépe vrstvením plastových podložek), aby jsi ho právě šroubem z pažby nevychýlil.

Stranové ladění je pak už trochu magie, to řeším jinak v každé zbrani.

A co se broušení samotného mechaboxu z venku týče, nic zásadního by nemělo být potřeba, ale musíš prostě dosáhnout toho, aby byl rovně s osou hlavně.

Odkud jsi? Možná budeš mít nejsnazší najít si nějakého místního technika, případně to poslat poštou...

22 led 2015, 12:21
Četař
Četař

Jsem z Nymburka, stranově se zdá, že by to mohlo být ok, problém byl jak se to zvedlo, jinak tryska lítala. Zkusím ty plastové podložky, a jestli to nedám, asi bych to fakt řešil zasláním poštou pokud by jsi byl ochotný mě udělat celkový servis, jestě zlobí podávání...občas mě to udělá zádus.

Přemýšlím jestli by nebylo lepší ušetřit nervy a koupit jiné kompatibilní tělo. Je to Mecháč SHS zesílený, teď nový na morrisu.

Celkově jsem to všechno rozebíral poprvé, a dost jsem to rozesral, například ulomené ramínko držící závěru, pilování do těla ....

22 led 2015, 13:18
Podporučík
Podporučík

Nový tělo samozřejmě řešení je, ale garantuju ti, že i tam budeš řešit pilování a úpravy :-) Podávání jde ruku v ruce se správným uložením mechu, komory, hlavně a pak samozřejmě správně fungující tryska a ramínko podavače.

Až to dál nepůjde, napiš mi PM a domluvíme se, nebo si najdi někoho na servis blíž (osobně je to vždycky lepší).

22 led 2015, 15:11
Generál major
Generál major

curtis ti odpovedel docela pekne. neni univerzalni postup ale je jasny ze musis udelat podlozku pod zadek mechu pekne akorat, treba stary ca tela mely v trnu pazby dutej sroub kerej sis moch nastelovat jaks chtel. spousta lidi to.resi takto....

jinak je tu tema se seznamem servisnich techniku.

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

22 led 2015, 21:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

Tak sic se mě povedlo to dovést do fáze, kdy zbraň podávala, a při pokojové teplotě dávala 90 m/s (Což je stejně neúspěch, když tam je pružina 125), ale jak jsem jí vzal ven o víkendu, tak netuším proč, dávala úplně marný výkon a bylo znát že netěsní (Přitom při vysunuté trysce na max a fouknutí do hlavně nic neunikalo. Taktéž jsem si všiml že tělo nelícuje, to je bohužel způsobeno ulomením jednoho z plíšků na vrchní části těla, těch které zajíždějí do spodní části. Takže to stejně vypadá na nové tělo, otázkou je jaké. Každopádně jsem to poslal kamarádovi z Prahy, ať se na chudinku podívá. Poučení pro příště - měnit leda vnitřní díly, a do větších akcí s kompletním mechem se nehrnout.

02 úno 2015, 10:14
Četař
Četař

Aktualizace - Nakonec jsem to poslal kamarádovi který dělá technika v Praze. Dle korespondence se s tím navstekal a se sklopenou hlavou to poslal zpět že to dává stabilních 90m/s. Myslel jsem že to prodám na díly nebo něčím odstřelím na kousky. Doma jsem ještě zkoušel různé věci, a ve finále to vyřešila jiná hop guma a trochu poladit dotažení mechu v trnu pažby - zbraň teď dává 120 m/s s 0,25 g, což je v přepočtu asi 135 m/s s 0,20, 1,9 Joulu.
Pružina 125 asi element, dává něco málo přez 10 kg.

Takže u mě asi dobrý.

26 bře 2015, 13:23
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]