|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
|
motor a kolesá na trigger response setup
Autor |
Zpráva |
VooDooSvK
Štábní rotmistr
|
motor a kolesá na trigger response setup
Zdravíčko,
čo to som tu už počítal o motoroch ale stále sa neviem rozhodnúť (áno viem Systema Magnum je proste nobrain a je to jasná voľba a uvažujem stále nad ňou avšak vravíte že lepšie sú tie staršie ja som našiel zatiaľ len nové a hlavne krátky a ja potrebujem dlhý) ktorý kúpiť.
Ide asi o to chcem mať naozaj rýchlu odozvu, strieľam len jednotlivo, pružina je tam tuším M120 alebo M130 zatiaľ nejdem dávať silnejšiu nakoľko mám len základný mecháč od Dboys (ide o HK416), vzduch je AS Parts, piest je od Aimtopu, kabeláž s mosfetom od Jeffa a baterka je 11,1V 1200 mah Lipo Turnigy a ešte záložnú 7,4V 1,4 mAh. (čo sa týka hlavne tá bude Prometheus a Hop je zatiaĺ SHS kovový, gumička guarder)
Čo od vás potrebujem je teda nejaký návrh na motor aj s kolesami ktorý bude z hľadiska spoľahlivosti a výkonu čo najvýhodnejší, poprípade aj akú pružinu by som tam mohol ešte dať.
Zatiaľ vďaka. =)
|
28 zář 2015, 19:43 |
|
|
|
Curtis
Podporučík
|
Re: motor a kolesá na trigger response setup
SHS ti taky udělá stejnou službu, ale hodně žere. Osobně mám docela rád na slabší pružiny Guarder a dobrý je prý i Aimtop, ten mi ale rukama projde jen vyjímečně.
Jefftron procesorovka s předpnutím pružiny je to, co ale potřebuješ nejvíc. Sám mám 7.4V baterku na M130 a odezva je super. S 11.1V (GD motor, 18:1 G&G ocelova kola, tedy zakladni prevod) je odezva okamžitá.
S kolečkama si tedy moc nelam hlavu. Určitě bych nedával vysokorychlostní, pokud zvažuješ M130. Nějaké standardní ocelová, nebo s 11.1V i pomalejší a máš vystaráno. Nejvetší rozdíl ale udělá ta procesorovka.
|
29 zář 2015, 10:06 |
|
|
|
VooDooSvK
Štábní rotmistr
|
čo sa týka motoru tak rozmýšľam nad aimtop motorom, kolesá som chcel vysokoroýchlostné ale chcelo by to zrejme aspoň M130 (ak to vydrží mecháč) takže asi nechám klasický prevod čo je 18:1 pokiaľ sa nemýlim, čo sa týka tej procesorovky o tom som zatiaľ nič nečítal takže to idem obzrieť, díky za typ =)
|
29 zář 2015, 15:12 |
|
|
|
Curtis
Podporučík
|
Voodoo mi psal i PM, ptal se jak funguje přednatažení pístu. Odpověď dávám sem.
Vysvětlit jak přímo funguje ten program nedokážu, to by ses musel přímo zeptat Jeffa. Ale vím jak zhruba to řešil, probíral to i se mnou.
Prvních 5 (nebo nově 3) výstřelů si zbraň načítá délku jednoho semi výstřelu, např že trvá 200ms. Pokud pak máš nastavené přednatažení pístu, díky této informaci pak natáhne pružinu na 80% po běžném cyklu, tedy jakoby 160ms. Další výstřel pak trvá jen cca 20% času a sluchem vůbec nepoznáš prodlevu. Až dostřílíš, je tam samozřejmě i funkce na vypuštění pružiny.
Umí to obě procesorovky, V2 i klasická.
Snad to chápu správně a popsal jsem to tak, aby to každý pochopil...
|
30 zář 2015, 08:42 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
ano, popsal jsi to dobre. jeste pro upresneni,funkce funguje ve vsech rezimech strelby jednotlive, pouze se zapnutou aktivni brzdou. Pokud neni aktivni brzda zapnuta, nelze prednatazeni aktivovat, je to z duvodu, ze by setrvacnost kol zpusobila druhy vystrel.
pro uvolneni pruziny staci po vystrelu stale drzet spoust, kdy asi za 3s probehne dalsi vystrel, tentokrat s pistem v uvolnene pozici.
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
30 zář 2015, 08:49 |
|
|
|
VooDooSvK
Štábní rotmistr
|
Díky moc za info
|
01 říj 2015, 14:38 |
|
|
|
Tací
Praporčík
|
Připojím se do diskuze... Mám následující problém. Pořídil jsem si lipolku ( Turnigy 2200mAh 2S 25C) a při jejím plném nabití mi zbraň přetahuje (bavíme se o jednotlivých výstřelech). To znamená, že mi: při prvním stisknutí spouště natáhne píst při druhém vystřelí -> natáhne -> vystřelí při třetím zas jen natáhne při čtvrtém vystřelí -> natáhne -> vystřelí a tak pořád dokola. To první natažení je v pořádku protože mám L85A1 (přednatažení pístu má v základu), ale potom už by to mělo fungovat normálně: výstřel -> natažení. Osobně to přikládám za vinu motorku ( GP M140) protože základní slabý to poháněl optimálně. Bohužel po vložení nové pružiny (ekvivalent 120) umřel. Ale i tak čekal jsem , že mosfet s brzdou to přetahování uhlídá. Proč se to neděje??? Jako řešení mě napadá jen pořídit slabší motor (nemáte někdo zbytečný GP120?) nebo slabší baterku, ale to se mi pochopitelně moc nelíbí když už jem do toho vrazil prachy...
|
01 říj 2015, 21:09 |
|
|
|
Daven
Moderátor
Registrován: 16 úno 2009, 19:11 Příspěvky: 1271 Bydliště: Chrudim a Praha
|
Staci ohnout spoustove kontakty tak, aby plysky a clunek spinali co nejpozdeji
_________________ Jo H&K G3A4 od TM je vážně rarita ... člen Airsoft Teamu Chrudim
|
02 říj 2015, 02:41 |
|
|
|
Tací
Praporčík
|
Děkuji za radu. Už jsem si s něma sice trochu hrál, ale moc výsledků to nepřineslo. Tak se na to teď zaměřím. Takže ohnout tak, aby se obvod spojil až na konci dráhy člunku... Ty spoušťový kontakty jsou na tomhle kvéru fakt docela na prd. Chtělo by to vymyslet nějak líp. Někde jsem tady četl že to někdo zkouší řešit nějakým mikrospínačem, ale jak uspěšně to dotáhl do konce to nevím...
|
02 říj 2015, 16:58 |
|
|
|
Tací
Praporčík
|
Tak spoušťový kontakty mám vyladěný na maximum, ale nic to nevyřešilo. Čtyři hodiny jsem si stím teď hrál, měl jsem to i tak že se obvod spojil až úplně na nejzazší hranici a nic. Pár okamžiků už vypadalo nadějně, ale byla to jen falešná stopa.
Ten motor je prostě na tuto sestavu moc silnej. Nic jinýho mě už fakt nenapadá... Bohužel teď nemám možnost to potvrdit tím, že tam dám slabší.
|
02 říj 2015, 21:00 |
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|