Ide zima - vyhrievanie mechaboxu / hop up a iné
Zdravím chalani, pred pár týždňami som sa začal zaujímať o airsoft ako taký, momentálne čakám na výbavu a zbraň, keďže sa blíži čas kedy nám teploty klesajú pod 10°C čo robí materiál mechaboxu krehším a správne nepracuje ani HopUp ( o batérii neskôr ).
Touto cestou by som sa Vás chcel spýtať či sa už medzi Vami našiel niekto kto premýšľal nad niečim podobným, šlo by o jednoduché vyhrievanie tela mechaboxu a hop up komory. V podstate by sa dali využiť tepelné články z jednoduchých zimných vyhrievaných rukavíc (
http://gadgets.heureka.sk/usb-panske-vyhrievane-rukavice-cierne ) z ktorých by sa výhrevné články vybrali a nejakým ( zatiaľ len dumám premýšlam ) spôsobom by sa zakomponovali do tela mechaboxu a hop up komory.
Podľa mojich výpočtov nie je potrebné použiť nejakú ozrutnú batériu keďže dané rukavice ( môžu byť aj iné ) pracujú cez USB ( čo len pomôže pri konektoroch pretože by sa dali estetickejšie zapracovať do tela zbrane ), späť k veci.
USB
5V
max 1A
Batéria s kapacitou ( alebo powerbank ) 5000mha sa dá zaobstarať za fakt smiešne peniaze nehľadiac na to koľko stojí nový mechabox. Výdrž by mala atakovať 4,5hodiny čo je dosť slušné. Navyše nemusíme "kúriť" neustále, môžeme to vypnúť a pár minút pred hrou zapnúť aby sa nám diely dostatočne zohriali aspoň na tých 20-25°C čo je v podstate naša požadovaná teplota, myslím, že ani vyššie teploty okolo 40-50°C by nemali robiť problém.
Skúste mi s týmto pomôcť.
Ďakujem za postrehy a nápady, pokiaľ by sme sa zhodli na tom, že by to malo zmysel, nebol by problém spraviť testovacieho panáka a bol by som ochotný niečo také "zostrojiť" a napísať aj nejakú recenziu s tepelnými testami.
S batériou je to trocha komplikovanejšie, tam ma napadlo niečo jednoduchšie, vytiahnuť ju von z tela zbrane a umiestniť ju do výstroje/bundy/nohavíc .... tam kde to máme najteplejšie