|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
|
Plynový dragunov + upgrade
Autor |
Zpráva |
Abed
Nadrotmistr
|
 Plynový dragunov + upgrade
Ahoj, ano, vím, že je tu deset milionů vláken o dragáči, včera jsem je 9 hodin pročítal a na odpověď na mou otázku nenarazil (možná jsem jen extrémně neschopný). Plz nebuďte naštvaní že je to duplicitní téma. Fakt jsem se snažil, ale investovat do toho ještě víc času, tak už za tu dobu mám na něj vyděláno. Pojďme z tohohle tématu udělat jedno z těch stručných a přehledných. Here is the deal: Chci si pořídit tohle: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info ... ts_id=2319A otázky na vás (prosím odpovídejte stručně a k tématu, ať z toho není další zbytečné forum, kterých jsem včera prošel tuny) 1) Je vůbec vhodný? K as se vracím po dvou letech, předtím jsem měl manuálního dragunova, čína základ ale vše až na tělo vyměněné. Pokud máte tip na lepší plynový základ (dragunov), sem s ním 2) Co upgradovat a čím? (Tyhle technické věci šly vždycky mimo mne a aktuálně nemám ani tým se kterým to pořešit + jsem vypadl z obrazu) 3) Investice - do začátku mi stačí nějaký základ kolem 10k, se kterým si budu jen tak pinkat, do budoucna do toho chci dát dohromady max 30k (čistě zbraň, výbavu z větší části mám) ) Cíl je jasný - 160+ m/s (s rozumnýma kulema, ne 0,2), maximální možná přesnost. fps klidně může být i nižší, o tom to není, ale 160+ je ideál. ) nejsem začátečník (ani pro), nejsem kid, as hraju rekreačně a nevadí mi do něj přesto něco investovat ) nejsem příliš technický typ, úpravy na manuálu jsem si dělal sám (hlavně díky tehdejšímu nedostatku peněz), dnes to spíš svěřím dílně nebo šikovnému člověku, třeba klidně odsud ) blowback bych rád kvůli zážitku, stejně tak dřevo, ale není to naprostá nutnost ) Připomínky ať si koupím AEG neřešte, měl jsem a nechci, chci plynového dragunova, jsem typ který to hraje spíš na prožitek, nevadí mi se někde hodinu zakopávat a pak tam tři hodiny kempit a odejít z akce bez fragu (sry za blbé zařazení předtím, jsem se musel ukliknout v té spoustě oken) p.s. pokud víte o vláknu, kde se toto řeší, budu jen rád za smazání a nasměrování (bohužel jsem našel jen vlákno, kde chtěl někdo dragunova od aimtopu řešit, ale vlákno bylo zamčeno s tím, že je duplicitní a už se to řešilo... žel, ani po mnoha hodinách jsem ho nenašel  ) Dík.
|
18 lis 2015, 20:48 |
|
 |
|
Belzebub
Kapitán
|
 Re: Plynový dragunov + upgrade
1) co som vycital z recenzii tak vraj WE je lepsie, sú ešte iné možnosti? 2) este zbran nemas a chces upgradovat. Naozaj je ten upgrade potrebny?
|
19 lis 2015, 10:30 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
Belzebub píše: 1) co som vycital z recenzii tak vraj WE je lepsie, sú ešte iné možnosti?
2) este zbran nemas a chces upgradovat. Naozaj je ten upgrade potrebny? Neříkám že chci upgradovat hned, ale chci koupit něco, co upgradovat půjde - vzhledem k dostupnosti a kompatibility dílů. Upgrady přijdou v rámci měsíců-let. ad 1) - co tím přesně myslíš? Jediné omezení tady je, že opravdu chci plynového dragunova (srdcová záležitost), na značce mi nezáleží, jak říkám, už se v tom nevyznám, takže budu rád za každou radu.
|
19 lis 2015, 11:14 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
Belzebub píše: 1) co som vycital z recenzii tak vraj WE je lepsie, sú ešte iné možnosti?
Co 2) este zbran nemas a chces upgradovat. Naozaj je ten upgrade potrebny? ad1) S WE máš na mysli ACE-VD třeba z této recenze? http://blog.gruppa-l.com/review-we-ace-vd-svd/ad2) Jak jsem už řekl, aktuálně se vůbec neorientuju ve značkách (co platilo dřív, nemusí platit dnes), takže si rád nechám poradit od znalců - které tělo je pro budoucí upgrady vhodné a kde jsou problémy s dostupností a kompatibilitou dílů. (snad se ta zpráva neodešle po druhé, nějak mi blbe forum a první se smazala či co)
|
19 lis 2015, 11:33 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
Pokiaľ vyslovene trváš na SVD v plyne tak jediná možnosť je WE. Tá druhá je podľa skúseností ľudí čo to mali dobrá jedine na stenu. Nie žeby to nešlo upraviť ale iba ak by si si diely dokázal vyrábať sám.
|
19 lis 2015, 13:22 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
To je cenná informace, díky!
Dá se u nás někde koupit? Ve všech eshopech narážím jen na aimtop
|
19 lis 2015, 13:58 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
Koukal jsem na toho dragunova od WE, třeba tady: http://shop.ehobbyasia.com/we-ace-vd-sv ... k8HzuLhA0g...a krom toho, že jsem nenašel žádný eshop v ČR mi tam nesedí pár věcí: - nikde jsem nenašel hlaveň, kterou to v základu má (aimtop píše tuším 6.03), z čehož by se dalo odvodit, jak moc se to dá upgradem vylepšit. - fps uvádí kolem 450 - 480, což mi přijde přece jen na plynovou sniperku trochu málo. Pochopitelně to měří s 0,2BB, takže když do toho dám nějaké 0,4, které mají smysl, dostanu se na efektivní dostřel 50m i při parádně seřízeném hopu, což mi u sniperky přijde ... diskutabilní. Takový dostřel má každá slušnější aeg, když se trochu přizvedne hlaveň, tak hadem klidně 70 s red gasem to bude pochopitelně o něco lepší, ale i tak žádný zázrak. Nechci tady zázraky, abych se snipou za 4k střílel na sto metrů do krabičky od sirek (to už mne opustilo), nicméně stále žiju v přesvědčení, že při investici nějakých 20-30k, musím mít snipu se kterou přestřelím téměř jakoukoli aeg. Je mi jasné, že sniper v airsoftu je téměř oxymoron, protože i při nejlepší snaze dosáhne lepšího dostřelu v jednotkách metrů, nikoli řádově jako u reállných zbraní - ale přesto. Tedy když to shrnu, cílem je mít sniperku, která běžné aeg přestřelí - s upgradem počítám, rozpočet je max 30k. - je to možné? - je to možné s tímto dragunovem od WE, nebo mám hledat jinde? (případně něco jiného, což bych fakt nerad) Díky za názory
|
20 lis 2015, 13:07 |
|
 |
|
madafaka
Moderátor
Registrován: 25 dub 2012, 18:39 Příspěvky: 2290 Bydliště: Myjava
|
No, vprvom rade ideš nato zo špatného konca. To či je v zbrani hlaveň 6,03 alebo 6,0X nijako neurčuje mieru toho ako by sa dala upgradom vylepšiť. Prvá vec čo ťa zaujíma pri tom aká je v zbrani hlaveň je to, či je kompatibilná s AEG alebo VSR atď. Podla toho teprv určíš do akej miery by sa dala zbraň vylepšiť ohladom hlavne. Zistíš typ, prezreš ponuku a možnosti... Ďalej, nemáš zbraň ani doma a teoretizuješ o jej dostrele pri použití takej a takej gramáže pri takom a onakom plyne... U AEG sa dá približne číselne určiť podla úsťovky ako to bude strielať s akou gramážou. U plynoviek to je kapku inak. Takže v prvom rade si definitívne vyber ktorú zbraň si chceš kúpiť od akého výrobcu. Zisti si aké su kunej dostupné diely, aká je kompatibilita hlavne/hop gumy. Potom ju kúp a až potom môžeš laborovať s gramážou streliva a použitým plynom a na základe dosiahnutých výsledkov sa rozhodneš čo ďalej upgradovať..a či vôbec.
_________________ predám origo nadpažbie pre m1903A1
|
20 lis 2015, 16:27 |
|
 |
|
m.ape
Plukovník
|
U plynových zbraní sa ti môže stať že s 0,4g BB nameráš rovnakú rýchlosť ako s 0,2g. Za druhé WE Dragunov by mal mať systém hop up podobný VSR a to sa s AEG čkovým porovnáva ťažko. Za tretie takmer všetky dlhé GBB od WE sú škrtené na tryske a pokiaľ tá pôvodná hlaveň nebude totálny zmätok ako sa stretávam u pištolí tak je úplne jedno či bude 6,03 alebo 6,08mm pri tej dlžke to bude viac menej jedno.
Za štvrté mám skúsenosť že s menším FPS sa niekedy dá dosiahnúť viac. Ako píše kolega vyššie najprv kúp vyskúšaj a až potom špekuluj ako to vylepšiť a zdvíhať FPS za každú cenu nie je správna cesta.
|
20 lis 2015, 18:19 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
Dík... to co píšete dává smysl. Teoretizuju tady zejména proto, že to nechci uspěchat - plánuju mít doma tak dvě zbraně (tuhle + nějakou záložku, nejspíš nějakou aeg p90), takže na ní záleží - koupit ji a zjistit, že je nanic by mne mrzelo.
Každopádně se zdá, že by to neměla být chyba, takže nějak kolem vánoc do ní jdu. thx
|
21 lis 2015, 08:34 |
|
 |
|
Abed
Nadrotmistr
|
Nakonec jsem ji našel na morrisovi, (dřevěná varianta samozřejmě vyprodaná) - pro jistotu jak je jejich zvykem, je to úplně bez popisků. http://www.armymarket.cz/we-svd-sniper- ... h-d5230-BKAsi ještě počkám na začátek ledna, jestli náhodou nepřivezou i tu druhou variantu (případně ji poptám a uvidím).
|
21 lis 2015, 09:43 |
|
 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|