Výroba tříbodového popruhu
Taktický tříbodový popruh
Když jsem viděl, že airsoftoví výrobci jsou schopni vzít pár metrů popruhu, pár karabinek, celé to nazvat jako taktický popruh a chtít za to třeba i sedm stovek, rozhodl jsem se, že si tento popruh vyrobím sám. Doufám, že tento návod pomůže všem sofťákům. Popruh mám na M4, ale měl fungovat bez problémů i na ostatních typech zbraní.
Krok č.1
Takže,k výrobě tohoto popruhu budete potřebovat:
2x batohová klipsna 3cm
3x spojka 3cm
2x spojka 2cm
cca 2,5m dlouhý popruh 3cm (z něj odřízněte ještě jeden kratší 15centimetrový)
2x 30cm popruhu 2cm
- Samozřejmě můžete použít materiál jiné šířky,barvy atd.
nůžky,nit,metr a zapalovač (proti třepení konců)
Krok č.2
Na jeden z konců popruhu navlékněte samičí část klipsny a jednu spojku .Po celou dobu práce si dávejte pozor,ať třeba nenavlečete omylem něco opačně.
Krok č.3
Delší část popruhu protáhněte ještě jednou spojkou,čímž se vytvoří takováto smyčka (pomocí ní se bude moct později upravovat velikost)
Krok č.4
Za smyčku navlečte další spojku-ta bude sloužit,aby držela jakési „oko“ z toho malého 30cm pásku,které se již upevňuje k držení na zbraň-takže buď budou ty malá oka spojena přes spojku nebo jen tak beze všeho-až to budete mít komplet,tak vám to bude jasné;)
Krok č.5
Vezměte obě části klipsny a spojte je pomocí toho 15cm popruhu,který jste si na začátku odstřihli obě součástky spojte a sešijte tak,jak to vidíte na obrázku.Díky této součástce může tento popruh sloužit jako trojboďák,tak i standardní dvojboďák.
Krok č.6
Na popruh nasuňte součástku z kroku č. 5
Krok č.7
Tak a teď jen stačí zakončit druhou část popruhu (na první je smyčka z kroku č.3).Jednoduše na popruh navlečte spojku,kterou dvakrát provlečete popruh,potom navlečte samčí část klipsny ještě jednou jí protáhněte popruh a nakonec ještě jednou spojkou.
Krok č.8
To,co jste vytvořili v předešlém kroku utáhněte a sešijte.
Krok č.9
Nyní všechno pospojujte a výsledek by měl vypadat zhruba takto.Ještě z těch dvou 30cm popruhů udělejte taková oka,která budou spojovat popruh a zbraň.Jedno dáte na tu klipsnu.A druhé na tu spojku (je to ta o které jsem mluvil,že ji musíte a nemusíte použít)-klidně to oko na obrázku vpravo navlečte přímo na popruh (a ne na spojku)
Krok č.10
Dejte všechno do kupy a upevněte popruh ke zbrani.Samozřejmě,že každá zbraň má oka trochu jinak,takže záleží na vás,jak tento popruh upevníte ke zbrani.Na moji m4 jsem jedno ko upevnil za držák mušky a druhé za posuvnou pažbu.
Doufám, že vám tento návod pomohl a ušetřil nějaké prachy.
S pozdravem Acheron