Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 05 dub 2025, 12:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ] 
 CA M14 - detaily 
Autor Zpráva
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek CA M14 - detaily
Zdravim, objevily se první problémky s M14 od CA.

1. Hop sice hopuje, ale málo. Myslim, že je to uplně od začátku, co jsem zbraň dostal. Hop na max zvládá 0.20g, víc už je moc. Gumička v hlavni normálně vylejzá, ale chtělo by to víc. S tím půjde něco udělat?

2. Dneska na akci se mi 2x stalo, že na jednotlivý zbraň najednou přestala střílet a jen to cvakalo. Po přepnutí na auto, vystřelení a vrácení zas OK. Na mecháči nic zvláštního není, nevim.

3. Jak vyndat přední mířidla? Ten šroub nemůžu rukou za boha povolit.

4. Jak vyndat zadní mířidla? Jde to vůbec? U AGM to šlo tak, že se ten šroub (křížovej) uvnitř toho štelovacího povolil a vyndalo se to. U CA mě nejde ten vevnitř povolit, vždycky se točí i ten velkej.

5. Nemůžu rozdělat tu vrchní část pažby, takže se nemůžu dostat ke komoře. Je tam takový kovový poutko. To mám jako rasově vyndat? Bojim se, že to zdeformuju. :lol:

Veskrze jsou to prkotiny, až na ten hop. Jinak docela by se mi hodilo vyndat ty zadní mířidla. Jestli jste to někdo dělal, poraďte. Dík. Ty přední jsem chtěl vyndat, abych vyndal to co drží pažbu vepředu.

01 srp 2010, 17:04
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek Re: CA M14 - detaily
Tak aspon obecne co s tim hopem? Je mozny ze po +-1500 kulicek se vymackala gumicka? Mam to rozdelany a ma v sobe vytlaceninu. Do hlavne normalne leze, ale asi malo.

02 srp 2010, 19:26
Moderátor
Moderátor

Problém hopu bude v přítlačném válečku je moc měký a nezvládne při větším utáhnutí kuličku nahopovat. Vyměň váleček za tvrdčí a pokud nemáš tak ten starý vem a jak je dutej tak doněj dej kus drátku aby byl tvrdčí.

Hle, oni mě volají, vyzývají mně,
abych přijal místo své
v sálech Vahally, kde udatní budou žít navěky.

03 srp 2010, 07:37
Podpraporčík
Podpraporčík

Tak jsem tam hodil Guardera gumku... Hopuje lip.... Ale stejne me to prijde malo... 0.25ky prakticky na plnej hop. Nevim no. Navic se me nekdy stane na jednotlivy, ze zbran normalne vystreli, ale kulicka nevylitne - pak vylitnou dve. To by mohla delat gumka, ze ma mensi ten limecek ne? Treba se obrousi :D

04 srp 2010, 22:32
Plukovník
Plukovník

:wink: :wink: a vyměnil jsi ten váleček ? nebo jen tu gumu přez hlaven...?

05 srp 2010, 09:31
Podpraporčík
Podpraporčík

No jen gumu.... Ale jako nevim jak to mam rozdelat... Protoze ta komora je jeden velkej celek kovovej - a ten zobacek co tlaci na gumu je na takovy pevny tycce... Mozna pujde vytlacit... Ale zatim to funguje, takze dalsi rozdelavani az to zas prestane hopovat - treba to vydrzi. xD

05 srp 2010, 14:11
Moderátor
Moderátor

Tady ti lidi poraděj, že je to přítlačnym válečkem, ty s nim vůbec nic neuděláš, vyměníš jen gumu a pak se divíš, že to nepomohlo? Achjo...
Postup rozborky si najdi na netu, pokud ti to blbě střílí nebo podává, tak jsi tam gumu pravděpodobně špatně dal, ergo to udělej pořádně.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

06 srp 2010, 18:00
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Tak jsem tam dal ten valecek od Guarderu. Ale z komory me vypadly dva. No dal jsem tam jen jeden - nevim kam dát ten druhej.

Výsledek: Na plnej hop ani kulicka nevyleti z hlavne, normalne se jakoby ucpe hlaven. Druha to prorazi. Divny je, že se nikdy nedostanu k situaci, ze by kulicka sla fakt nahoru, jako u kazdy jiny zbrane kdyz to nahopuju. Tady proste cim vic hopu, tim min to strili a na plnej hop to nestrili vubec. Jako kdyby byl ten valecek kovovej.
Celkove je tam nakej problemek: Kdyz davam davku po 5-6 kulich, tak u kazdy druhy davky prvni dve kule vyletej tak 10 m pred hlaven a zbytek ok. Nevite?

Predtim jsem do nej dal dratek, ale to kulicka nevylitla vubec, takze to nepujde.

07 srp 2010, 10:14
Moderátor
Moderátor

Že na plnej hop kulička ani nevyletí z hlavně je správně.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

07 srp 2010, 10:32
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Ok. Ale proste ted je uplne jedno jestli mam hop nebo ne. Kdyz ho nemam, tak to leti obloucek, ale "rychle". Zatimco s hopem to leti sice rovne, ale uplne na stejny misto ne-li min. Ale je to podle me tim, ze ten hop funguje nejak divne. Treba na tri protoceni mechaboxu nic nevylitne a pak vylitne takovej granat kulicek do vsech smeru, pak to zas strili normalne, pak to vystreli dve najednou, pak to jednu flusne metr pred hlaven atp. Co by to mohlo delat?

Dela to hop, na prazdnej hop vsechno OK.

07 srp 2010, 10:43
Moderátor
Moderátor

Gumička je Guarder černá?

07 srp 2010, 11:06
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Jo, gumka guarder cerna, valecek cernej guarder. Jeste opakuju, ze v ty komore byly DVA silikonovy valecky. Ovsem, odkud vypad ten druhej nemam paru.

EDIT: Jak je to vubec s 0,25g? Mela by to ta zbran uhopovat v zakladu? Ona ustovka bude s hopem maximalne 90-95. Mam doma par 23 a s tema to hopuje krasne.

07 srp 2010, 11:45
Moderátor
Moderátor

Rozhodně měla, já 0.25g používam do všech základů...

07 srp 2010, 12:20
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Tak novinka :D Ted jsem to sel naposled testnout a zjisteni je nasledujici:

Hodil jsem jednotlivy bez hopu. Kazda 5-6 (nekdy treba dve za sebou) kulicka vylitne tak 5-10 metru pred hlaven. Pak zas normalka. No a kdyz to nahopuju a dojdu k ty 5-6 kulicce, tak ona jak je slaba, tak to ucpe, a proto pak pri davce se to nekdy zakousne.

Podezreni: Tahle M14ka ma tu rouru co jde od zasobniku do hlavne soucasti MECHABOXU a ne hopu - je plastova. No a ja jak tam davam zasobnik, tak ji okousavam, takze ted je ta roura tak o 1-2 mm kratsi. Je mozny, ze kvuli tomu to nekdy poda spatne kulicku. A jestli je to zasobnik, tak to potes brdo, novej stoji 790,-.

07 srp 2010, 13:22
Podpraporčík
Podpraporčík

Tak problem napul vyresen. Duvod proc to blbe podavalo = roura zasobnik
-> hlaven byla okousana od nasazovani zasobniku (narozdil od hop komory je plastova), takze nedostatecne stlacila ten zobacek, co drzi natazeny kulicky. Kdyz me to napadlo, tak jsem ten zobacek ze zasobaku vyndal, natocil jsem ho az ve zbrani - funguje.
Ovsem následující problémy - A) Co udělat s tim zobackem, takhle kdyz vyndam zasobnik, tak se mi vysypou vsechny kule v sachte. B) Zbran ma ohromnej rozptyl. Respektive jedna leti normalne a pak jedna treba o 2 metry doleva/doprava, nekdy vic za sebou. Asi to bude zpusobovat prave ta absence toho zobacku

Nenapada vas, jak bych zesili tu rouru? Nějaky kovovy krouzek? Nevim.

Jeste me napadlo: Jestli nevadi, ze ta hop gumicka neni na hlavni uplne tesna. Kdyz vyndam hop komoru, tak zustane v ni ne na hlavni.

09 srp 2010, 20:02
Moderátor
Moderátor

a) vrat ho tam, mirne zpuluj, aby se otevrel driv, ale kulicky stale zasekaval
b) na rozptyl nema tento zobacek zadny vliv. utesni mezi gumickou a hlavni pomoci teflonove pasky:
http://www.chrudim.asteam.cz/recenze/pr ... ra_53b.jpg
a take nakonci hlavne obmotej tuto pasku, aby se ti hlaven nevyklala. to by melo rozptyl aspon trochu poresit, pokud ne, tak jinou hop gumicku, jine kule, zmerit na chronu rozptyl ustovky, jinou trysku,... proste to vyladit.

jinak bych vnejsek sachty zasobniku vyztuzil pomoci epoxidoveho lepidla.

09 srp 2010, 21:08
Profil Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Ok, pokud se mi to nepodari poradne poladit, tak si v servisu uklid stul, budes mit praci. :D :D

09 srp 2010, 21:27
Moderátor
Moderátor

tak takovyhle sraci kvery mam nejradeji... muzu to zkusit, ale predem nic neslibuji.

09 srp 2010, 21:42
Podpraporčík
Podpraporčík

Jasne, nerikam "tady mas 500 a oprav to". Treba to nejak zvladnu sam. Kdyztak se na to podivas a kdyz ne tak ne.

BTW: Obyc cernou uzkou paskou by to neslo?

PS: Tryska se krapet hejbe, resp. neni v mechaci napevno. To asi nema vliv ne?

09 srp 2010, 22:00
Moderátor
Moderátor

elektrikazka paska je vetsinou prilis siroka. vetsinou tu teflonovou maji v elektru za par korun.

tryska se hybe v kazde zbrani, nemelo by to mit vliv, ale taky muze.

10 srp 2010, 07:54
Podpraporčík
Podpraporčík

Hm. Tak to asi skonci na vlozeni zobacku do zasobniku. Proste nevim jak na to. Problem je v tom ze me zasobnik nejde rozpulit, dival jsem se na ruzny "dissassembly" a vsude proste povolily sroubky a rozdelaly, ale me to drzi to natahovaci kolo, a bojim se, ze kdyz zaberu, tak to prdne. No a kdyz jen zasobnik roztahnu, tak neni sila na svete, ktera by tam ten zobacek s prruzinou dostala. Bez pruziny to neni problem, ale s rpuzinou fakt nevim. Je to sice blbina, ale fakt nevim. Uz to morduju hodinu :D

10 srp 2010, 19:33
Podplukovník
Podplukovník

nevím jak je to u M14 ale můj M4 točák jsem rozdělal tak, že jsem vyndal spodní díl (ohnul jsem takový háčky co ho drží) a pak ten vnitřek vytlačil nahoru

10 srp 2010, 19:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Podpraporčík
Podpraporčík

Hm, tak ne. Strlili to s rozptylem i kdyz hazim kulicky rovnou zvrchu. Takze problem nekde v mechaci, nejspis tryska fouka do kulicek ze strany. :D

11 srp 2010, 13:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]