Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 05 dub 2025, 12:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
 STTi Stealth Assassin plynový problém 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek STTi Stealth Assassin plynový problém
Zdravím, pořídil jsem /asi ne úplně dobře/ http://airsoft.cz/shop/product_info.php?cPath=176_22_23_27&products_id=695 tuto plynovku. Při akci mi vypadl zásobník a nalomil se tam malý plastový kousek, kvůli kterému zásobník přestal spolehlivě podávat (zbraň ale stále střílela, jen sem tam nepodávala) doma jsem zásobník rozebral, plastík vypiloval a zásobník krásně podává - nicméně nestřílí (tak jak má)

po naplnění plynem je první výstřel hodně silný, okolo zbraně je vidět spoustu plynu a s každou ranou je výstřel podstatně slabší až k 5tému výstřelu, kdy kulička stěží vypadne z hlavně.

Několikrát jsem zkoušel jak zásobník tak pistoli rozebrat a složit, těsnění (to svrchní) naložil do silikonového oleje, celý kvér velice důkladně promazal, ale bohužel nic.

zásobník/i v kvéru jsem zkoušel ponořit do vody - nic neuchází

nakonec jsem zkusil vystřílet zásobník (pouze plynu) pod vodou - nejvíce plynu jde hlavní, středně pak cca uprostřed zbraně nad spouští a pak několik bublinek všude možně. Ale stále max 8 výstřelů / jedno naplnění plynem.

Budu rád za jakoukoli radu.

20 srp 2010, 19:47
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: STTi Stealth Assassin plynový problém
Stejnej problém mám se svým Coltem M1911 od Tercelu s tim rozdílem, že to tak je už od výroby a že se to stává jen občas, prostě zničehonic to začne takhle kravnout a pak se to zase zničehonic samo "spraví".

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

21 srp 2010, 12:24
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Takže na radu YENKEEho jsem několikrát opakoval postup: důkladně prostříknout zásobník silkalem, naplnit a vystřílet. Dostal jsem se na zhruba na nějakých 30 kulí/1 naplnění, což je proti původním 5 supr.

Teď zbývá jen dostat ten silkal z hop-upu...

A tedy ještě jedno díky YENKEEmu

21 srp 2010, 15:07
Moderátor
Moderátor

Prostříknout konkrétně jak? Jakože rozebrat a vystříkat?

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

21 srp 2010, 21:07
Profil ICQ
Desátník
Desátník

nechtělo se mi zásobník úplně rozebírat, takže:

vyndal sem nahoře čep (snad se to jmenuje čep - tenká osička, která to drží všechno pohromadě) vytáhl plastový rám na svrchní těsnění (a tedy i pružinku s jezdcem) a ono gumové těsnění. Vzal silkal, a shora prostříkal + střídavě mačkal z boku ten ventilek pro vypuštění zásobníku, aby se to celé důkladně promazalo. Pak jsem zásobník otočil na bok a nastříkal silkal na ten ventilek a zas několikrát zmáčkl (tím silkalem sem nešetřil, protože celé jsem to už jednou dělal a výsledek to nepřineslo, tak sem si říkal, že už není co zkazit). Nakonec jsem zásobník otočil dnem vzhůru a zastříkal - tak aby hladina oleje byla výš než ventilek, počkal, až se z ventilku v drobných bublinkách vytlačí vzduch olejem a potom naplnil plynem (tzn. to drobné množství oleje co bylo ve ventilku se muselo dostat dovnitř). Nechal jsem zásobník plnit dlouho, proti tomu, jak sem ho plnil předtím. Otřel zásobník od zbytečného oleje, nasadil gumové těsnění do plastového rámu, nandal pružinku a jezdec (až na druhý pokus, poprvé sem ho složil bez pružinky) zacvakl rám s těsněním a nacpal tam ten čep. Naplnil kulema a šel ven vystřílet. A celý proces třikrát. Taky sem rozložil celý kvér - vzhledem k tomu, že je to hromádka hnusného plastu, tak to nebyl problém, a celý vyčistil a promazal silkalem, složil. Takže pravděpodobně se všechna těsnění promazala a fungují lépe. Jediný problém, jak jsem psal je s hopupem a to asi vyřeší až větší množství vystřílených kulí.

Tak snad to tu někomu pomůže

Naposledy upravil 8th dne 22 srp 2010, 15:10, celkově upraveno 1

22 srp 2010, 10:48
Major
Major

Hop vyčisti lihem to pomáhá

Vždy věrný jen sám sobě.

22 srp 2010, 11:33
Desátník
Desátník

Dík, hned vyzkouším :)

Edit: mnohem lepší, díky

22 srp 2010, 11:56
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek Re: záložní pistole STTi Stealth Assassin problém
zdravim,taky jsme si s kamosem poridili tyhle záložky Action Slide STTi STEALTH ASSASSIN z BAS. ( http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... cts_id=695 )
co nas trapi je velmi vysoka spotreba,ci nizka vydrz plynu...max 15 kuli na naplneni. "doporučený plyn: plyny standardu GreenGas"
rad bych se zeptal zkusenejsich ...da se pistole plnit i nejakym jinym , napr.prumyslovym plynem? mam plynovku prvne a netusim jake jsou jiz overene moznosti. take zda by jste doporucili nejaky olej na promazani,ktery nezhuntuje hop up gumicku aj.
jinak dostrel je na kratkou zbran luxusni,tlumic nepouzivam-zavazi a je stejne nanic.
diky.
w.

28 zář 2010, 15:31
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Asi to bude ten klasickej problém, co je řešenej tady výše. Jinak se to dá plnit obyčejnym propanem (GreenGas vlastně neni nic jinýho, než propan se silikonovym olejem), akorát potřebuješ přechodku na plnění a musíš kvér pak často mazat.

28 zář 2010, 15:52
Profil ICQ
Desátník
Desátník

^^^jak jsem psal výše...
střílím s greengasem, cca 30 ran na jedno naplnění (oproti původním pěti)

prostříkej zásobník Silkalem, naplň plynem, vystřílej, opakuj to. Časem se dostaneš na menší spotřebu plynu. Jestli chceš jiný plyn někde se to řešilo (nevim jestli tu nebo asportál) hledej. Zásobník skladuj mezi akcema lehce naplněný, ne uplně prázdný a oolejovaný (silkal).

(z tlumiče zkus vyndat tu nesmyslnou hlaveň a dát tam něco, co by mohlo tlumit a pak třeba k něčemu bude)

edit: sem pomalej...

28 zář 2010, 15:54
Podpraporčík
Podpraporčík

diky!

" Jinak se to dá plnit obyčejnym propanem (GreenGas vlastně neni nic jinýho, než propan se silikonovym olejem), akorát potřebuješ přechodku na plnění a musíš kvér pak často mazat."

... tohle musime vyzkouset :D takze sehnat silkal ve spreji .
jo vlastne me napadlo jestli se u nas pouziva propan ... z chaty si pamatuju "propan-butanove" lahve ,ale vlastne ani nevim jestli je to to same, doted jsem to k nicemu nepotreboval vedet a ze skoly jsem uz tak strasne dlouho venku :oops:
tlumic necham tlumicem,je dlouhy a stejne jen zavazi,vubec jsem neplanoval ho pouzivat.
dikec.W.

28 zář 2010, 17:07
Moderátor
Moderátor

Jak je to u nás s propanem nevim, propanbutan na to neni v žádnym případě vhodnej.

28 zář 2010, 17:51
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Griffon píše:
Jak je to u nás s propanem nevim, propanbutan na to neni v žádnym případě vhodnej.

co s tim ten butan bude delat? laicky trochu hledame ... green gas by mel byt propan-butan s trochou fluoru a dalsich stopovych prvku. kamos mezitim nasel nekde na netu,ze ve statech pouzivaji k plneni "plynove kartuse varicu Coleman" coz zatim nevim jiste a zda to vubec vyjde levneji.
dikec.w.

28 zář 2010, 18:07
Moderátor
Moderátor

Právěže greengas je propan, nikoliv propanbutan. Jako nevim nakolik by ten butan ve směsi vadil, nikdy jsem to nezkoumal, ale v každym případě to na to prostě není myšlený. Pokud by to šlo použít, tak by to bylo snadný, na co drahý kartuše do turistickejch vařičů, prostě by si člověk nechal naplnit jednou za čas velikou bombu a vymyslel nějakou přepusť např. do těch zásobníků na plyn ve tvaru granátů.

28 zář 2010, 18:13
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Griffon píše:
Právěže greengas je propan, nikoliv propanbutan. Jako nevim nakolik by ten butan ve směsi vadil, nikdy jsem to nezkoumal, ale v každym případě to na to prostě není myšlený. Pokud by to šlo použít, tak by to bylo snadný, na co drahý kartuše do turistickejch vařičů, prostě by si člověk nechal naplnit jednou za čas velikou bombu a vymyslel nějakou přepusť např. do těch zásobníků na plyn ve tvaru granátů.

jo to jo , ja tim myslel, ze kamos nasel na netu (musim z nej dostat kde to nasel) , ze to amici pouzivaji k plneni plynovek .... a to je propan-butan ty colemany.
toho butanu tam byva vice nez propanu , asi 70 / 30 .
treba to uz nekdo zkousel a mohl by se s nami podelit o zkusenosti.
propan samotny se nejspise u nas ani neprodava.
dik . w.

28 zář 2010, 18:22
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek Re: STTi Stealth Assassin Green Gas
no tak moc vice se mi najit nepodarilo.
vsude napisou,ze propan-butan je nevhodny,ale nikde nereknou PROC.
laicky me napadlo,ze obchodnici nam tohle nikdy nereknou,protoze by to nikdo nekupoval. treba jako u lepidel na drevo , kde znackove stoji balik , pritom to same trosku ridsi se da koupit za babku . jmenuje se jinak a je urceno na neco jineho , funguje stejne dobre .

28 zář 2010, 20:29
Moderátor
Moderátor

Tak jsem mrknul na základní vlastnosti obou plynů a butan má téměř dvojnásobnou hustotu při pokojovej teplotě a vyšší bod varu, z čehož vyplývá že s nim poháněný kvéry by podávaly nižší výkony, jestli teda vůbec nějaký. Takže to bude asi ten důvod, příměs butanu prostě snižuje výkon...

28 zář 2010, 20:40
Profil ICQ
Podpraporčík
Podpraporčík

Nový příspěvek Re: STTi Stealth Assassin plyny CO2 , Propan butan aj.
Griffon píše:
Tak jsem mrknul na základní vlastnosti obou plynů a butan má téměř dvojnásobnou hustotu při pokojovej teplotě a vyšší bod varu, z čehož vyplývá že s nim poháněný kvéry by podávaly nižší výkony, jestli teda vůbec nějaký. Takže to bude asi ten důvod, příměs butanu prostě snižuje výkon...

dikec
zkousel jsem patrat taky po moznosti pouziti CO2 .... az to vyzkousime,dam vedet :D

EDIT- kdo chce tak si to prelozi z angliny ...
http://www.airsoftretreat.com/features/reviews/propane/
http://www.arniesairsoft.co.uk/?filnavn ... review.htm

29 zář 2010, 15:22
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]