Autor |
Zpráva |
vanhouten
Armádní generál
Registrován: 23 úno 2010, 18:36 Příspěvky: 3178 Bydliště: 34UCA073165
|
Re: Airsoft-vzduchovka
Monty píše: Griffon píše: Johny--X píše: proboha proč vytahujete půl roku starý téma ? To by mi taky zajímalo Tož já se jen zhoupl popravdě netušil sem že to je tak starý. napodobne
|
10 bře 2010, 19:19 |
|
|
|
Jenda M
Svobodník
|
Když mi bylo dvanáct - třináct, žádné airsoftky u nás neexistovaly a nikdo z mých známých o nich ani neslyšel (cca rok 19867). Měli jsme vzduchovky a špejle s průměrem 4,5mm (našli jsme jich na smeťáku celý balík). Zkrátka jsme si nasdili klasické dětské lyžařské brýle československé výroby (asi Artis), za pásek pár špejlí, do ruky vzduchovky a vyrazili jsme hrát si na indiány a kovboje (tuším, že jsem byl "Oldšetrhend"). Vždycky jsme zalomili vzduchovku, ukousli kousek špejle, narvali to do hlavně a pálili po sobě ostošest. Štípalo to pěkně - zvlášť když se někdo někomu trefil do krku - ale nikdy se nikomu nic nestalo (ani z blízka při přímé trefě do brýlí - byli jsme malí a pitomí, no), občas tenký škrábanec či ťupka, jak byla špejle blbě ukousnutá. Je fakt, že ty naše vraky nebyly žádné dvěstěčtyřicítky (m/s), dokonce měly o něco kratší hlavně než Slavie (631?), ale na pětadvacet metrů (u mě s podpěrou) se trefit desítka dala. Diabolkama bychom do toho nešli (a o kinetické energii, jsme věděli prd), takže když došly špejle, skončil i tenhle náš "AirHard", ale za ty dvě sezóny jsme si užili sposty legrace. Zbraním moc nerozumím, ale napadlo někoho střílet po sobě ze vzduchovky parafínem (či voskem)? U toho by měla být ranivost i při vysoké energii nulová - a vyčištění hlavně by snad neměl být takový problém (v nejhorším je snad dost rozpoštědel, které nechají na pokoji kov a přitom rozpustí parafin). Tuším, že voskové střely se při nácviku používaly dříve v armádě i u palných zbraní...
|
15 zář 2010, 00:11 |
|
|
|
Jenda M
Svobodník
|
Oprava:1986-7
|
15 zář 2010, 00:12 |
|
|
|
Jeff
Moderátor
Registrován: 28 čer 2008, 20:10 Příspěvky: 5923 Bydliště: Heřmanův Městec
|
v dnesni dobe, kdy se da dobre AEG koupit za par tisic (manual za par stovek) jsou tyto experimenty se vzduchovkama nesmyslne. Ja jako organizator akce bych kazdyho s takovou zbrani vyhodil
_________________ JeffTron - Elektronika pro AEG zbraně 21. století
|
15 zář 2010, 08:38 |
|
|
|
HonzaKovanda
Štábní praporčík
|
Až pudeš na akci se vzduchovkou (Pokud to neni myšlený jako vtip.) Tak ti tam každej rozbije ten tvůj a vzduchovku ti seberou. A kde, že vlastně bydlíš?
_________________ Nestřílejte, kdyť tam sou lidi ! ´´Švejk´´
|
15 zář 2010, 12:23 |
|
|
|
BudWaiser
Major
|
on to nemyslel zle. (jenda m) ale dnes je to nesmysl neco se spejlí a vzduchovkou.
_________________ Colt Government 1911 A1 RK-01 kalash AK-74U
"Úsťová rychlost vaší zbraně by nikdy neměla být vyšší než vaše IQ."
|
15 zář 2010, 13:38 |
|
|
|
Jenda M
Svobodník
|
Zle jsem nemyslel vůbec nic. Jen jsem zavzpomínal na dobu, když jsme byli malí a blbí. Taky jsem chtěl trochu podotknout, že ze statistického hlediska to s tou nebezpečností vzduchovek (při volbě "vhodné" munice) není tak strašné. Jistěže airsoft je mnohem bezpečnější (většinou). Jediný dotaz, který jsem měl, se týkal parafínových střel - nebojte se neplánuji vás s tím navštěvovat na vašich srazech. Ale kdyby se někdo obtěžoval dát mi kompetentní odpověď, budu potěšen.
|
18 zář 2010, 08:28 |
|
|
|
aimslsk
Nadrotmistr
|
Ked chces hrat Airsoft kup si airsoft vybavenie ved tenis sa tiez nehra s lopatkou na uhlie.
|
18 zář 2010, 09:27 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
Registrován: 10 lis 2008, 13:47 Příspěvky: 20687 Bydliště: Fort Lewis
|
aimslsk píše: Ked chces hrat Airsoft kup si airsoft vybavenie ved tenis sa tiez nehra s lopatkou na uhlie. Teď jasně napsal, že to nechce na airsoft, ale že to dřív dělali a že by ho zajímal teoretickej rozbor. Tak nevim proč se zase pokoušíš flamovat.
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Less flower power, more firepower!
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
18 zář 2010, 17:35 |
|
|
|
Ebon hand
Štábní praporčík
|
Mýho spolubojovníka táta za totáče takhle hrál jakéhosi předchůdce softu. Měli vzduchovky, voskové náboje, všichni byli Amíci WWII a měli i nějaká historická vozidla. Co nám vyprávěl, tak vosk se usazuje v hlavni a po každé akci je nutné hlaveň pořádně vyčistit nějakým rozpouštědlem, ale zapoměl jsem, čím to dělali. Mám z tý hospody fotku střeliva, ale fotil jsem to blbým mobilem, tak to není moc dobré... Fotka
_________________ Legion of Blue Hills
|
21 zář 2010, 10:46 |
|
|
|
matesd
Praporčík
|
kejm píše: Ahoj nesel by hrat airsoft ze vzduchovkou dyt to ma skoro stejnou sílu a nemusim si nic kupovat D co na to řikáte DD[ omg nechceš ještě hrát s ostrou?!
|
12 pro 2010, 20:40 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
matesd píše: kejm píše: Ahoj nesel by hrat airsoft ze vzduchovkou dyt to ma skoro stejnou sílu a nemusim si nic kupovat D co na to řikáte DD[ omg nechceš ještě hrát s ostrou?! Děláš si srandu? Ty vytahneš téma, který bylo ukončený před třičtvrtě rokem a poslední příspěvek v něm je starej čtvrt roku takovouhle zbytečnou připomínkou?! Zatim jsi tady na fóru napsal čtyři posty a z toho tři byly naprosto mimo, s takovou tvoje přítomnost tady vezme asi rychlej konec...
_________________ SGT Griffon P. A/1-23 INF, 2ID 2005-2012 615th MP Co. 2012-now
Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.
|
12 pro 2010, 21:33 |
|
|
|
C4R
Major
|
kejm píše: To neni špatnej napad vyvrtat hlaven na 6mm asi už to někdo napsal předemnou ale já nejsem ochoten ted cist 7 stranek textu páč mi to nepřijde moc vtipný narozdíl od topicu s nicco 2 takže 1)takovýhle vypí** si nech pro svoje kamarády ze školky pokud vim tak všechno co na zbrani uděláš musí být homologováno a to tohle rozhodně neni takže je to trestný čin 2)doufám že lidi nejsou tak b*bý aby tě s tim na nějakou akci pustily 3vyřiď tatínkovi at příště míří na hlavu děkuji ps.griffe tohle bych raději opravdu dal do neveřejnýho archivu ps2.uvědomuješ si že si to tu prohlíží PČR?
|
31 pro 2010, 17:59 |
|
|
|
Griffon
Moderátor
|
Tebe bych dal do neveřejnýho archivu tyvole! Kdyby se neustále nenacházeli experti jako ty, co prostě za každou cenu musí ještě jednou napsat to co už napsalo sto lidí před nima a zase to téma vytahnout nahoru, tak už je dávno zapadlý a nikdo po něm ani nevzdechne. To je tak těžký se naučit, že prostě nejlepší je takovýhle témata naprosto ignorovat a nechat je zapadnout?
|
01 led 2011, 12:32 |
|
|
|
C4R
Major
|
Ok budu si to pamatovat pro příště
|
01 led 2011, 18:07 |